עץ השקד שמזכיר לי תמיד את שיר הילדים "השקדייה פורחת" ומוכר לרובנו כאגוז למאכל הוא למעשה הזרע של פרי העץ.

השקדים נמכרים כמוצר הכולל קליפה חומה או שקליפתו הוסרה, ונעשית הבדלה בין שקד "טבעי" לבין "קלוי". שקד קלוי אינו מומלץ מבחינה בריאותית.

חופן שקדים מכיל סיבים תזונתיים, חלבון, שומן חד בלתי רווי ושפע חומרי הזנה כגון ויטמינים מקבוצת B, ויטמין E, מגנזיום ועוד (1).

לפניכם 5 עובדות מבוססות מחקר על היתרונות הבריאותיים של השקד.

המשך קריאה…